Brīvdienu nams "Almas māja"

Pamatuzdevums bija pārveidot dārza māju 600 kvadrātmetru lielā zemes gabalā par brīvdienu namu vai divstāvu māju, kurā ģimene varētu dzīvot visu gadu. Dārza mājai tika atstātas nesošās konstrukcijas, ap kurām uzcelts nams. Tā pirmajā stāvā atrodas virtuve apvienojumā ar dzīvojamo istabu, labierīcības ar tvaika pirti un saimniecības telpa ar apkures katlu. Otrajā stāvā ir divas guļamistabas, labierīcības un 50 kvadrātmetru vaļēja terase, kas norobežota no citu acīm. Mazdārziņu apkaime uzdevumu nepadarīja vieglāku, jo iecerētais bija jāīsteno ar mūsdienīgu pietāti pret apkārtni un nodomu nesadrumstalot to vēl vairāk.  

Mērķis radīt viengabalaināku un harmoniskāku vidi ir īstenojies: ēka labi iekļaujas ainavā starp citām mājām un mājiņām, bet tai ir savs raksturs. Almas māja ir īpaša! Tās plānojumā ņemts vērā arī saules ritums. Arhitekts Andis Kalniņš veiksmīgi uztvēra idejas un realizēja tās projekta eksterjerā un plānojumā. Būvniecības uzņēmums SIA "BunDE" tikpat sekmīgi īstenoja mājas celtniecību no pamatu, sienu, terases un jumta izbūves līdz apkures sistēmai, kanalizācijai, dekoratīvajai apdarei, epoksīda klājumam un labiekārtošanas darbiem.

Interjers ir pieklusināts, mierīgs un vienlaikus – ļoti īpašs. Tāda ir mājas pirmā stāva mūsdienu klona grīda ar tajā iestrādātajiem musturiem jeb rakstu jostu, kas apvij visu pirmo stāvu. Katrā no dzīvojamām zonām ir savs raksta aplis, padarot Almas māju unikālu. Gan šī grīda, gan trepes uz otro stāvu, gan durvis, gan arī papīra lampas ir roku darbs. Te ir labi dzīvot visu gadu neatkarīgi no laika apstākļiem, pašu noskaņojuma vai notikumiem ārpasaulē.

Īpašs paldies Raimondam Grantam par iesaistīšanos grīdas tapšanas procesā!
Foto: Ainars Gaidis

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.